0 Läs mer >>
Nu tar jag mitt pick och pack och åker till Stockholm! Det är mask-erad och eftersom utbudet i Mariestad inte var så stort så lär jag nog ta hem priset för kvällens fulaste mask. Men jag är så glad idag så det gör inget!
 
GOTT NYTT UNDERBART ÅR!

Gott nytt år!

0 Läs mer >>
Nu har jag precis vinkat av mamma på tågstationen och är på väg tillbaka till Uppsala. Lyckades hamna på nattåget till Luleå som stannar i Uppsala. Det innebär att det är jätterymliga säten och fräscht. Win. 
 
Jag har haft en fantastisk jul och verkligen vilat upp mig. Nu väntar en händelserik vecka i Stockholm med jobb och kära återseenden. Först ut är nyårsfirande hos Maria. Jag längtar, både efter nyårsfesten och efter det nya året. Tvåtusentolv har varit ett händelserikt och fantastiskt år. Efter flytten till Stockholm den första januari så har det hänt så otroligt mycket. Jag har blivit rikare på upplevelser och kunskap. Jag kan knappt vänta på att påbörja tvåtusentretton och fortsätta leva ett fantastiskt liv.
 
Stockholm, Uppsala, Nya vänner, Gamla vänner, Fester, Middagar, Lycka, Kärlek, Syskon, Familj. Tvåtusentolv.

Tvåtusentolv

0 Läs mer >>
Tänk vad dagens teknik löser alla våra i-landsproblem. Jag skrev ju i föregående inlägg om att det alltid var någon som inte blev nöjd med sig själv på julbilderna. När jag nämnde det till mamma sa hon att jag kunde klippa in hennes huvud från en bild hon var nöjd med och klistra in på den bilden vi andra gillade. Sagt och gjort. Photoshop är en fantastisk uppfinning!
 
FÖRE
EFTER
 

Dagens teknik

0 Läs mer >>
Så börjar juletiden lida mot sitt slut och snart påbörjas ett nytt fantastiskt år. Denna julen blev det en tråkig designgran hemma hos oss och vi provade att inte köpa några julklappar. Nästa år blir det garanterat ett berg av presenter under granen, men så länge Henrietta är med och firar jul blir det nog en designgran och ingen skräpgran som jag vill ha. (Det vill säga att man hänger upp allt julgranspynt man äger i granen)
 
Annars har det varit ett fantastiskt julfirande. Längtar redan till nästa år! Men nu får det vara slut med filosoferande för att jag ska iväg och dricka ett glas vin på Mumma. Tjohej!
 
Ingen vill vara med på bild samtidigt och alltid är det någon som blundar på varje familjebild. Så årets julbildfick bli denna fina bild på världens bästa storasystrar fick jag i alla fall. 

Årets julbild

0 Läs mer >>
Dagarna går så fort under julen och bloggandet glöms bort lite när all fokus ligger på att hinna umgås så mycket som möjligt med familj och vänner. På juldagen samlades nästan alla tjejer hos Carro och det var verkligen fantastiskt att få träffa alla igen. Det var nog mer än ett år sedan vi lyckades samla alla. Väldigt lyckad kväll!
 
Nu ska jag snart gå och klippa av mitt hår hos Elin. Sen blir det fika med gamla Mummisar. Så fint!
 
Det blev en gruppbild till slut på hela härliga högen tjejer. Puss!

Juldagen

0 Läs mer >>
Idag byggde jag och brorsan en gigantisk snögubbe. Det var väldigt roligt. 

Snögubbe

0 Läs mer >>

GOD JUL

0 Läs mer >>
Åh vad jag bara sitter och myser här hemma i Mariestad. Alla syskonen är hemma och det är full rulle dagen lång. Alltid någon som vill tjata, spela spel, busa, kolla tv eller göra något annat. Mamma och pappa göder oss och julkänslan är maxad. Jag älskar julen!
 
Igår fick jag äntligen träffa Malin och Lovisa igen, åka bil och prata ikapp ett halvår. Herregud vad jag har saknat dema! På juldan får jag träffa resten av högen saknade vänner. Underbart!

Lill- Julafton

0 Läs mer >>
Äntligen är det dags för mig att åka till Mariestad. Jag är så nöjd, glad och lycklig. Här ska det firas jul!

Här ska det firas jul...

0 Läs mer >>
Idag är den dan före dan som jag åker hem till mamma och pappa. Åh vad jag längtar efter att få reta brorsorna, bli bortskämd med hemlagad mat och julbaka alldeles för mycket. Det finns inget bättre än att få fira jul med min stora familj! 
 
Sista dagen i Uppsala ska spenderas på Stockholms nation. Först ska jag äta jullunch med fina Sofie och Mathilda som det var alldeles för länge sedan jag träffade. Sen blir det några timmars jobb på Holmianas julbord.

Jullunch

0 Läs mer >>
Idag lagade jag typ veckans eller till och med månadens godaste middag. Jag gjorde en zucchinilasagne, alltså skivad zucchini istället för pastaplattor, med paprikatzaztiki till. Receptet på lasagnen hittade jag på Marias blogg och sen lade jag till paprika, vitlök och kryddade hej vilt. Blev fantastiskt gott. 
 
Paprikatzatziki är helt klart min nya favoritsås. Jag hade tänkt göra vanlig tzatziki men hade ingen gurka hemma så hittade ett recept med paprika istället. Jag tror till och med att det var godare. Liksom fräschare, svårt att förklara så testa!
 
Paprikatzatziki:
1 paprika
3dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
0,5tsk salt
ev. lite svartpeppar
 
Riv paprikan och pressa ur paprikasaften. Blanda sedan ihop alla ingredienserna i en skål. Voila!

Paprikatzatziki och Z...

0 Läs mer >>

Winter Wonderland