Kesobröd- en ny favorit

Igår kände jag att jag behövde koppla av från pluggandet en stund och göra något roligt. Inte helt oväntat så bestämde jag mig för att baka bröd. Jag provde ett nytt recept från Maria som jag har velat baka ett bra tag nu men aldrig haft tid, kesobröd. Det kändes extra passande eftersom jag hade en burk som snart skulle gå ut ur datum.
 
Brödet blev en ny favorit för både mig och Antonia som fick komma och provsmaka. (och vi har provat väldigt många olika sorter) Brödet blev både luftigt och väldigt saftigt. Det finns jättemånga olika varianter av kesobröd så jag satte ihop en blanding av recepten enligt hur jag ville ha det.
 
Kesobröd:
50g jäst
6dl fingervarmt vatten (ljummet)
250g keso
1ägg
2tsk salt
2msk olja
5-6dl rågsikt
ca 8dl vetemjöl
1 dl linfrö
sesamfrö till topping
 
Rör ut jästen i det ljumna vattnet + oljan. Tillsätt keso, ägg, salt och linfrö. Rör om. Tillsätt rågsikten och sedan vetemjölet eftersom. Knåda degen ordentligt. Låt jäsa 30 min. Baka sedan ut till runda bullar eller vilken form du vill egentligen. Låt jäsa 40min på plåt. Pensla med vatten och strö över sesamfrön. Grädda i ugn 250 grader, ca 10min. 
 
Supergott!!!

Kommentera här: