0 Läs mer >>

Flätor gör mig glad

0 Läs mer >>
Idag har jag mest sovit. Till slut tog jag tag i mitt liv och tog en promenad i snövädret för att hämta min cykel. Jag lämnade den i stan igår kväll och tog taxi hem eftersom det var så halt ute. Det var inte så lätt att hämta den för låset hade frysit fast. Jag började släpa med mig cykeln när en så fin farbror kom fram till mig och frågade om jag hade problem med cykeln. Han ägde en cykelaffär och tog med mig dit och fixade låset. Helt gratis. Fast han bad mig att tipsa andra om hans cykelaffär, Bibblans cykel. Gå dit om ni behöver fixa cykeln!
 
 
Nu ska jag gå hem till Mathilda för pluggmys. 

En god gärning

0 Läs mer >>

Avgång på ingång!

1 Läs mer >>
Just nu sitter jag på en föreläsning i skolan. Vi har precis gått igenom hävstångsformeln i flera minuter. Vår lärare sa precis att det är ett meningslöst mått för att beräkna något som är meningslöst. Fast vi ska ändå lära oss det. Meningslöst?
 
Det enda jag tänker på är att jag vill att klockan ska bli sju. Då blir det middag och utgång med alla tjejer på Stocken. Ikväll ska jag glömma allt som heter skolarbete och bara har roligt!
 

Meningslöst lärande

0 Läs mer >>
... när jag tittar på det gigantiska paketet som står placerat i hörnet av mitt rum. Antonia var precis här och lämnade min adventspresent eftersom hon reser bort över helgen. Vem tror helt ärligt att jag kommer att kunna låta bli att öppna den innan söndag? Ingen kommer att få reda på om jag kikar lite... 
 
Jahaja, nu kommer jag i alla fall aldrig att kunna plugga när jag har ett paket att stirra på. Herregud vilken bebis jag är men paket är så fantastiskt roligt. Tur att jag och Antonia införde adventspresenter i år när familjen införde en julklappsfri julafton. 
 

Det kliar i fingrarna...

0 Läs mer >>
Jag var miljövänlig och köpte en nytt baklyse till min cykel som drivs av solceller. Jag glömde dock den lilla detaljen att det aldrig är sol den här tiden på året. Lampan laddas enbart av solljus utomhus så nu är jag tillbaka där jag startade. Inget baklyse till min cykel. Får be till väderguden om några timmars solljus imorgon...
 
Jag måste dock ställa frågan: varför tillverkar man en sådan cykellampa? 
 
 

Det är lätt att vara ...

1 Läs mer >>
Jag blev vald till frukostverkare på Stockholms nation! Resultatet från omröstningen igår kom upp redan idag och gjorde min redan fantastiska dag ännu bättre. Så nästa termin har jag ett ämbete och kommer att ansvara för frukosten en morgon i veckan på nationen. Alla i frukostgänget är så himla snälla så nu ser jag verkligen fram emot vårterminen!

Frukostverkare

1 Läs mer >>
Morgonen började med en mysig födelsedagsfrukost för Cissi på Stocken med alla tjejer. Efter skolan gick jag på stan och när jag kom hem ringde Antonia och frågade om jag inte ville komma över och äta tacos hos henne för hon ville så gärna laga det. Ja tack! Jag vet att jag har världens bästa syster!
 
Nu ska vi egentligen plugga. Vi ska börja snart. Först ville vi bara ta reda på vad ordet swag betydde eftersom Antonia sa att alla 'hashtaggade' det ordet på instagram. Vi googlade ordet och fann en hel drös med betydelser men den som upprepades oftast var: SWAG = Secretly We Are Gay. Jaha, så det är det som menas med Swag?
 
Annars var intressanta betydelser: She Wants a Gentleman, Stuff We All Get (gratissaker på mässor, etc.), Something We Africans Got, eller att man är orginell eller har en viss stil. Haha.. ganska stor skillnad. Jag tror nog ändå mest på Secretly We Are Gay....
 
SWAG!

Secretly we are gay

0 Läs mer >>
Efter skolan åkte jag till stan för att hetsköpa en tröja. Tröjan jag ville ha var slut så då fick jag kompensera med att köpa en annan tröja. Den tröjan fick jag betala dubbelt för men det lyckades jag och expiditen till slut reda ut. 
 
Sen var det dags för Landskap på Stockholms nation. Kan beskrivas ungefär som ett styrelsemöte som håller på i många, många timmar. Anledningen till att man går dit är för att man vill ha ett ämbete, dvs. en arbetsuppgift/ jobb på nationen. Jag sökte frukostverket så nu är det bara att hålla tummarna för att jag fick tillräckligt med röster. Efter fem timmars lyssnande på tal och budgetpresentationer är jag redo för att däcka i sängen. 
 
God natt!

Landskap

0 Läs mer >>

Först klippte någon upp mitt cykellås. Då köpte jag ett nytt lås. Nu har någon skruvat av min cykellampa. Kan någon lämna min cykel ifred?! Värt att sno en lampa som kostar 30 kr. Det kostar dock mig tid att köpa en ny. Dumma någon!

Någon vill ha min cyk...

1 Läs mer >>

Idag ville jag ha korv med bröd till lunch. Jag orkade inte åka och handla men hittade falukorv i frysen. Se så fint det blev. Stekt falukorv på bröd. Gott var det också!

Falukorv på bröd

1 Läs mer >>
Igår natt kom jag hem från Stockholm efter två dagars jobb och besök hos både Maria och Henrietta. Det var en härlig känsla att vara tillbaka på Albert & Jacks och ännu härligare känsla att veta att frysen är full med massa god A&J-mat igen.
 
På fredagen åkte jag hem till Maria efter jobbet för en riktig myskväll med god mat, glögg, chokladbollar och massa prat. Efter jobbet på lördagen åkte jag hem till Henrietta där också Antonia var. De hade provat bröllopsklänningar under dagen så ni kan nog förstå vad vi mest pratade om. Längtar så otroligt mycket till bröllopet! 
 
Nu är jag tillbaka i Uppsala och idag ska jag försöka att plugga. Om jag lyckas med det så blir det söndagsmys med min bästis Antonia sen. Om jag inte lyckas med plugg kommer det att bli söndagsmys ändå. 
 
Albert & Jacks på Skeppsbron. Mitt nya gamla jobb.
 

Glögg, jobb och mys