Knäckebröd

Idag är jag helt ledig eftersom att min kurs avslutades igår. Det blir en stor frukost och knäckebrödsbakst innan jag åker till Paulina för kaffedrickande. Ikväll ska jag jobba i restaurangen på Stocken. Fint!
 
Jag tror nog att nästan alla har fått mitt knäckebrödsrecept men eftersom jag fortfarande får förfrågningar ibland så skriver jag ut det här:
 
KNÄCKEBRÖDSRECEPT:
2,5dl kokande vatten
2dl majsmjöl
1dl solrosfrö
1dl sesamfrö
1/2 dl linfrö
1tsk salt
1/2 dl oliv-eller rapsolja

flingsalt 

Blanda ihop alla ingredienser förutom flingsaltet. Bred ut på en plåt så tunnt och jämnt som möjligt. Strö över flingsalt. In i ugnen på 150grader i ca 1h-1h och 20min. Om du har det för kort blir brödet mjukt, om du har det för länge så blir det... bränt.
 
Ett tips jag fick var att byta ut majsmjöl mot dinkelmjöl om man vill ha det mer som "smörgåsknäcke" eller "ostknäcke" och inte som snacks. Det var jättegott så ska baka mer sånt när jag har fyllt på mitt mjöl-förråd.
 
Bild lånad från finaste Maria http://pogosjan.blogg.se som hade bakat det nyss. 
 
 

Kommentera här: