Egen müsli

På mitt gamla jobb i Stockholm sålde vi en fantastisk müsli. När det jag köpte senast jag var där tog slut så jag bestämde mig för att prova att göra den själv. Det var så enkelt och blev helt fantastiskt gott. Müsli kan ju varieras i det oändliga men jag lägger upp receptet på det som jag hade i min:
 
Ingredienser:
4dl rågflingor
5dl fiberhavregryn
2dl dinkelflingor
1dl kokos
1dl solrosfrö
1dl pumpafrö
1dl linfrö
0,5dl honung
2,5dl vatten
3msk rapsolja
hasselnötter
hackade mandlar
hackade valnötter
 
Efter rostning:
torkade aprikoser 
torkade fikon
russin
(jag klippte mina fikon och aprikoser med sax till smala strimlor)
 
1. Blanda ut honungen med vatten och olja.
2. Arbeta in honungsvattnet med resten av ingredienserna
3. Fördela allt på en plåt.
4. Rosta i ugnen 200 grader i 30 minuter och rör om dåd och då. (minst var 10:e minut). Låt svalna.
5. Efter rostning tillsätt russin och torkad frukt. Rör om.

 

Kommentarer:

1 Joanna:

skriven

SJUKT VÄRT

Kommentera här: