3 Läs mer >>
 

Maroubra

1 Läs mer >>
Här kommer de sista bilderna från Condobolin, den lilla staden jag firade jul i. Platt landskap, mycket träd och väldigt vackert.

Australian Countrysid...

4 Läs mer >>
Påvägen till Matts familj så stannade vi i en liten idyllisk by som hette Millthorp och sov över hos Sarah & Jess. På eftermiddagen var det jullunch och fest på en restaurang som hela byn gick på. Det serverades fantastiska snittar och en väldigt mycket vin. Kanske lite för mycket vin. Jag hade i alla fall väldigt roligt och det hela slutade med att jag och Jess fick hela festen att börja dansa och jag bjöd upp farbror Greg till bugg. Eftersom jag var svensk så avslutade bandet med Abba, Dancing Queen och efter det så tog vi oss ett dopp i poolen, på mitt iniativ.. 
 
 
 

Christmas Party

2 Läs mer >>
 

Australian Countrysid...

2 Läs mer >>
Jag har nog aldrig haft en så lång jul som detta år eftersom jag firade både den svenska julen den 24e och den australienska den 25e. På julafton åt vi jullunch hos Matts mamma och på eftermiddagen såg jag och Matt på Karl Bertils Julafton och Sunes Jul på youtube och öppnade våra svenska paket. På juldagen kom Matts släkt över på jullunch och precis som i Sverige åt vi hur mycket mat som helst i flera timmar. De har också en tradition med smällkarameller som man får hattar och leksaker i och som man ska dra sönder med armarna i kors, det var i alla fall väldigt kul. Absolut något att ta hem till nästa års jul med familjen.
 
Så nu har jag upplevt en äkta australiensk jul och jag blev inte besviken. Det kändes faktiskt riktigt juligt trots den 30gradiga värmen. Jag fick så mycket fina presenter och verkligen användbara saker. En jul som definitivt hamnar på topplistan över mina allra bästa. En av höjdpunkterna var såklart skype med med min härliga, galna familj och vänner. Nu är jag tillbaka i Sydney hos världens bästa Sofie och ser fram emot nästa stora firande, Nyår och Sofies födelsedag! Jag har tagit massa bilder under julsemestern så de dyker upp på bloggen i de närmaste dagarna. 
 

God Jul

3 Läs mer >>
Igår fick jag hålla i en sex veckor gammal känguru baby! Matts mamma hade hört att en kvinna i byn hade tagit hand om en nyfödd känguru så jag och Matt åkte dit och hälsade på. Jag fick till och med mata den lilla pojken som precis hade börjat att få hår. Han var så len och vägte knappt någonting. Jag fick också lära mig massa fakta som exempelvis att kängurur har två öron. Förutom sina vanliga öron har de ett litet hål mellan tårna som de hör med när de stampar i marken, så häftigt. Kängurur är nog ett av de sötaste djuren som finns och det går inte att beskriva hur underbart det var att få hålla en liten baby. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad som får uppleva en jul ute i den australienska landsbygden, alla här är så vänliga och naturen är fantastisk. 
 
 

Känguru bäbis!

2 Läs mer >>
Efter ett stopp i den idylliska byn Millthorp och julfest hos Sarah och Jess så fortsatte jag och Matt hem till hans farmor i Condobolin, som ligger i central west. Här ute på landet ska jag få uppleva en äkta Australiensk jul. Landskapet är så annorlunda och vackert. Jag har inte så mycket internet här men ska uppdatera med massa bilder när jag är tillbaka i Sydney. Idag har jag julbakat med Matts mamma och snart ska vi åka och klappa en bäbis- känguru, drömmen!
 

Condobolin

1 Läs mer >>
I lördags njöt jag av det härliga vädret på stranden och på kvällen samlades vi ett stort gäng och åt middag i Darling Harbor. De flesta skulle lämna Sydney inom några dagar så det blev en fin jul/avskedsmiddag med 3-rätters på en italiensk restaurang. Efter middagen beundrade vi de vackra fyrverkerierna som skjuts upp varje lördag kväll i Darling Harbor. Har velat se det jättelänge och det var så fint. På vägen hem fick jag även beundrat ljusshowen på rådhuset som är varje jul, häftigt!

 

Fyrverkerier

4 Läs mer >>
Chinese Garden of Friendship i Darling Harbour, som en liten oas gömd mitt i stan.
 
 

Chinese Garden

0 Läs mer >>
Igår kände jag att jag hade vilat färdigt och åkte ut till Manly för att träffa Caroline och Martin. Vädret var kanske inte det bästa men vi fick några soltimmar i alla fall och en höjdarlunch. På Manly finns nämligen det svensk- inspirerade caféet Fika. Där finns allt från fantastiska köttbullar till julmust och lussebullar. Det bästa var nog ändå bryggkaffet, äkta bryggkaffe. Så gott, så svenskt och så dyrt. På kvällen gick jag och Matt ut och åt middag på Love, Tilly Devine i Darlinghurst. En jättemysig vinbar som jag verkligen kan rekommendera.
 Fika i Manly

2 Läs mer >>
Igår lagade jag en äkta, svensk pannkakstårta till efterrätt och berättade för Matt om Pettsson & Findus. Jag ville egentligen bara äta pannkakstårta till middag men ibland måste man väl lyssna på den äldre i huset... Pannkakstårta fick i alla fall högsta betyg och jag måste erkänna själv att vi har många bra traditioner i Sverige.
Efteråt pyntade vi vår lilla julgran. Jag ville pynta julgranen med ALLT men Matt ville ha det mer stilfult. Vi kompromissade med att eftersom vi åker upp till hans föräldrar snart så får granen bara lite glittrande julgranskulor.
 
 

Pannkakstårta

3 Läs mer >>
Det bästa med att återhämta sig i Australien är att man kan ligga på stranden och vila. Stränderna i norr är så himla vackra!
 

Beach Day