Första skoldagen

Jag kände mig som att jag var 16 år gammal och skulle börja första gymnasiet igen när jag vaknade imorse. Jag var lite nervös, hade ingen aning om vart jag skulle gå eller vad jag hade att vänta mig. Med ett nytt kollegieblock i handen och nyvässade pennor letade jag mig fram till föreläsningssalen där min tyskalektion skulle vara. Utanför stod en tjej som såg minst lika förvirrad ut som mig så jag frågade om hon också var ny, och sen hade jag fått en vän.
 
Tjejen hette Maja och kom från Polen och var också utbytesstudent. Vi var de enda utbytesstudenterna så det var skönt att ha varandra. Tyskalektionen var jättebra och på en lagom nivå. Jag har nog lärt mig det mesta förut men eftersom jag har glömt all grammatik kommer jag att få plugga rätt mycket i början men antagligen få det lättare på slutet. Det blir också lite rörigt med engelska-tyska-svenska i en enda blandning. Vissa tyska ord kunde jag på svenska men inte på engelska och är det egentligen någon som kommer ihåg vad direkt objekt, ackusativ, dativ osv. är?
 
Efter skolan så mötte jag upp Oda och tog en kaffe på ett mysigt café som heter 22 grams. Australien kan verkligen det här med gott kaffe. Det enda jag saknar ibland är filterkaffe men det är inte helt fel med en long black eller flat white istället...

Kommentera här: