Knäckebröd

Imorse när jag vaknade öste regnet ned så jag bestämde mig för att ha en riktig hemma-dag och baka knäckebröd. Jag har hittat ett jättebra recept på knäckebröd som enbart är gjort på bovetemjöl och helt glutenfritt. Det var lite trixigt att få ihop det eftersom alla ingredienser inte fanns här men med en vinflaska som kavel och väldigt mycket improvisation lyckades jag få det helt perfekt den här gången. Så gott med bara ost och smör!
 
Boveteknäcke: 
6dl kallt vatten
50 g jäst
ca 4-5 dl bovetemjöl
1 dl maizena majsstärkelse
1dl boveteflingor/ risflingor eller quinoaflingor
2 krm brödkryddor eller kardemumma
1 tsk salt
5gr pofiber (2msk) + 10gr fiberhusk eller 0,5dl psylliumhusk
1dl linfrö
 
lite flingsalt att strö över
 
Värm vattnet till fingervarmt och rör ut jästen så att den löses upp helt. Häll i övriga ingredienser och rör om och knåda tills det blir en deg. Kan behövas mer mjöl eftersom. Degen är lite "klibbig". Låt jäsa 1,5h. Kavla ut degen riktigt tunnt och strö över lite flingsalt. Grädda i ugn på 200grader i 15-20min i mitten och sedan längst ned ytterligare lite så att knäckebröden blir hårda men inte brända. Det beror lite på ugn så man får känna och titta till dem lite då och då. Tidskrävande men så gott!

Kommentarer:

1 Henrietta :

skriven

Mums!!

2 Antonia:

skriven

Åh, såå himla gott!!

Kommentera här: