1 Läs mer >>
Anzac står för Australian and New Zealand Army Corps och Anzac Day är en minnesdag för de soldater som deltog i krig. Jag började dagen traditionellt med "dawn service" som är en minnesstund i gryningen. Efteråt åt vi frukost hemma hos en vän till Matt som hade den mest fantastiska utsikten från sitt vardagsrum. Dagen fortsatte med hemmafest hos Georgia och Rob men avslutades mindre traditionellt, men gudomligt gott, med kebabpizza på Svensk Pizza!

Anzac Day

3 Läs mer >>
Tillslut kom jag bort från ovädret och iväg till Brisbane. Jag hade tre fantastiska dagar och blev ordentligt bortskämd av både Matt och Nicky. Jag åt så mycket god och lyxig mat på mysiga caféer och restauranger. En av kvällarna gick jag och Matt till Longtime med "asian fusion" som är en av de bästa restaurangerna jag har varit på, helt gudomligt god mat och vin. Dessutom sken solen alla dagar så jag fick till och med solat lite vid poolen på hotellet, så en bättre "weekend" kunde jag inte haft!


Brisbane

0 Läs mer >>
Nu är det min tur att sura över alla vårbilder på instagram och foton på körsbärsträden i kungsträdgården. Här i Sydney är det en cyklonliknande storm och så dåligt väder så man bara vill krypa ihop under täcket hela dagen, men eftersom jag har bokat en resa till Brisbane har jag spenderat de två senaste dagarna på flygplatsen med stora löften om att planet ska lyfta vilket det inte gör. Så håll tummarna nu för att stormen slutar för några sekunder så jag kan komma iväg till Brisbane där Matt och Nicky väntar!
 
Så här ser det ut i Sydney och där jag bor just nu (foton från Sydney Morning Herald):
Wet Weather causes flooding around Central Station in Sydney. Photo: Sahlan Hayes
A huge wave smashes into and over the promenade at the south end of Coogee Beach,
causing damage to the railing and sandstone blocks. Photo: Chris Beadle

Ombytta roller

2 Läs mer >>
I lördags fick vi äntligen uppleva ett riktigt "horse race" här i Australien med hattar, fina kläder och betting. Vi startade dagen hemma hos mig och Sofie med några glas bubbel. Sen åkte vi till travbanan där vi drack drinkar och hejade på hästarna. Jag lyckades fråga ut en anställd om lite insidertips och fick placering på båda de loppen som jag satsade pengar på. Jag var överlycklig över min lilla vinst på 50kr och de flesta av oss gick i alla fall plus även om det inte blev så mycket mer än några tior och tjugolappar. Det roligaste var mest att vinna, och att gå runt i fina kläder och dricka vin mitt på dagen. Jag tycker definitivt att detta borde införas i Sverige!

A day at the Races

2 Läs mer >>


Kvällspromenad

1 Läs mer >>
Det sista jag gjorde på resan var att besöka det stora barriärrevet. Jag hade inte tänkt så mycket över det och inte bokat någon tur i förväg men när Sanna fick mig att inse hur häftigt det är att få uppleva det nu eftersom vi inte vet hur länge det kommer att finnas kvar, så kändes det självklart att jag skulla åka dit. Jag bokade en snorklingstur som det ingick ett introduktionsdyk i och åkte iväg tidigt på fredag morgon. Jag träffade några snälla tjejer som jag hängde med under dagen och det var så himla värt att jag åkte. När jag hoppade i vattnet och såg revet för första gången var det en otroligt häftig känsla, det var så stort och vackert. Vi var på Hastings rev som är ett av de största utanför Cairns. Jag såg massa fiskar, gigantiska snäckor och koraller. Jag hittade tillslut Nemo och hans pappa som gömde sig i en mjuk korall, clownfiskar är så söta! Dyket var också en fantastisk upplevelse men jag koncentrerade mig så mycket på att andas in och ut, titta och tryckutjämna så det kändes som den halvtimmen varade tre sekunder. Jag kände mig också lite lättad över att jag överlevde...
 
När jag kom tillbaka till Cairns på kvällen så åt jag och Sanna middag med Sofie och hennes föräldrar som kom till Cairns från Port Douglas. Det var så fint att få bli lite bortskämda och låna Sofies föräldrar för en kväll när man inte har träffat sina egna på så längre. Vi åt en jättegod middag på en japansk restaurang och pratade om allt det häftigt vi fått uppleva på våra semestrar. Det var verkligen 10 drömdagar och jag hade inte kunnat önska mig ett bättre påsklov. Nu är det tillbaka till skola och jobb i Sydney i en vecka innan jag åker till Brisbane med Matt. Jag är lyckligt lottad!
 

The Great Barrier Ree...

3 Läs mer >>

Josephine Falls

2 Läs mer >>
På tisdagen åkte vi tåg hela dagen från Airlie Beach till Cairns. Ett riktigt lyxtåg med tv och gott och benplats. Det finns nästan inga tåg i Australien men de som finns är något utöver det vanliga. Efter en lång dag somnade vi tidigt för att vara pigga inför nästa äventyr. På onsdag morgon blev vi upplockade av Oda, Erling och Alex som tog oss med på vattenfallsjakt. Vi började med "the waterfall circuit" och avslutade med Josephine Falls. The waterfall circuit var tre vattenfall som låg som i en cirkel med några kilometer i mellan. Vi började med Millaa Millaa, sen Zeelah och avslutningsvis Ellinjaa. Det blev vackrare och vackrare för varje vattenfall och det går liksom inte att sluta tjata om hur fint det var. Australiens natur är något utöver det vanliga och jag slutar aldrig hänföras. Ett tack till Sanna för alla fina och konstnärliga foton hon tog på Vattenfallen med sin proffskamera. Bilder från Josephine Falls, som blev dagens bästa vattenfall på grund av de fina badmöjligheterna, lägger jag upp imorgon för nu är det sovdags. Imorgon ska jag nämligen upp med tuppen för att dyka i Barriärrevet!!!
 

Waterfall Circuit

0 Läs mer >>
Den sista dagen på segelbåten började med snorkling. Det var tre trötta själar som tog på sig utrustningen inför det sista viktiga uppdraget, att se en havssköldpadda under vatten. Uppdraget slutfördes och det var tre lyckliga själar som låg och solade på däck hela vägen tillbaka till hamnen i Airlie Beach. En av crew-medlemmarna berättade att anledningen till att sköldpaddor är så lugna och tar allting väldigt chill är att de äter jellyfish vilket påverkar dem som hash påverkar oss, de är alltså konstant höga. 
 
 

Segling: Dag 3

2 Läs mer >>

Whitehaven Beach

0 Läs mer >>
Den andra dagen på båten vaknade vi upp precis lagom till att de sista regndropparna försvann. Efter frukosten kom solen fram och vi hade den mest fantastiska dagen som började på Whitehaven Beach. Sanden var verkligen kritvit och vattnet glittrade turkost överallt omkring oss. Ibland behövde man faktiskt nypa sig i armen för att känna efter att det var verkligt. Vi tog så många bilder där så jag lägger upp det i ett eget inlägg imorgon. När vi kom tillbaka till båten (det är den i mitten på bild 7) så såg vi vår första havssköldpadda och sen snorklade vi på en plats som kallades "akvariet". Det var bokstavlingen ett akvarium fyllt fiskar i alla storlekar och färger bland vackra koraller. En riktig upplevelse. Sen blev det lite tid till att sola på båten igen, det är svårt att låta bli att bli brun här, innan vi snorklade på ett annat ställe. Inget slår nog "akvariumet" men det var kul ändå. Som pricket över i:et på en riktig drömdag så såg vi en månförmörkelse när vi låg på däcket och tittade på stjärnorna.
 

Segling: Dag 2

0 Läs mer >>
På fredagen vaknade vi av att regnet öste ned. Kanske inte det bästa vädret när man ska ut på en två dagars tur på en segelbåt men vi höll modet uppe eftersom vädret ändras så fort här i det tropiska klimatet. Som på beställning kom solen fram när vi gick på båten och sen hade vi fantastiskt väder hela helgen. Vår segelbåt hette British Defender och var 25m lång med gott om plats för alla passagerare. Det var en blandning mellan partyglada ungdomar, partyglada gamla och sen vi, de livsnjutande tanterna. Vi tittade på stjärnorna och drack rödvin medan de andra lekte fyllelekar och drack goon hela dagarna. Jag tror ändå att tant-strategin var det bättre alternativet om man ville njuta maximalt av den fantastiska naturen, för den var verkligen fantastisk. 
 
Den första dagen så vande vi oss mest vid båtlivet. Vi snorklade en gång på resans "sämsta" ställe som jag då tyckte var jättefint. Vi vande oss vid att bada med "stinger-suits" för att inte bli dödade av osynliga, livsfarliga djur och sedan njöt vi av god mat, sol och hav. Vi chillade i hängmattan, läste bok och turades om att säga hur fantastiskt livet är. 
 

Segling: Dag 1