2 Läs mer >>
Tillbaka till Sydney och den annorlunda vardagen här. Igår var rektorsdelegationen från Uppsala Universitet på besök och bjöd in alla utbytesstudenter till en Cocktail and Canapé Reception på Westin Hotel i Martin Place. Det var en väldigt vacker och lyxig lokal, god mat och trevliga människor. Förra året så var det bara jag, Sanna och Sofie som åkte hit från Uppsala men i år var det ett tjugotal studenter så det var roligt att träffa nya och gamla bekantskaper.
 


Cocktails and Canapés

1 Läs mer >>
De två sista dagarna av vår resa spenderades inne i Brisbane. När regnet slutat att ösa ned så kunde vi äntligen utforska staden vi hade bott utanför i två dagar. Jag gillade verkligen Brisbane. Allting kändes väldigt nytt, genomtänkt och mer klimatsmart än andra städer jag besökt i Australien. Den vackra floden som slingrar sig genom hela staden korsas av olika broar med intressant arkitektur. (Vattnet ser väldigt brunt ut för att det regnat så mycket och ska tydligen vara finare annars.)
 
Efter att vi checkat in på vårat mysiga hostel som var en vacker byggnad i kolonialsk stil så gick vi och åt lunch på en pannkaksrestaurang som låg inne i en gammal kyrka. Det var så gott! Mätta och belåtna rullade vi ned till kajen och tog gratisfärjan runt floden för att uppleva Brisbane från vattnet innan vi promenerade förbi "fejk-stranden" och hem. På kvällen mötte vi upp en svensk killkompis och gick ut med hans vänner och jag hann även säga hej till Nicky som precis flyttat till Brisbane från Nya Zeeland. Igår var det dags att flyga hem till Sydney och tillbaka till "vardagen". Oda, Erling och Sanna var ett fantastiskt resesällskap, jag hade upplevt mer än jag förväntat mig redan efter första veckan och Australiens östkust gjorde mig verkligen inte besviken!
 

Brisbane

0 Läs mer >>
Efter två fina dagar i Noosa kom regnet och med regnet kom all dramatik. Vi åkte upp till Hervey Bay för att åka iväg på en bokad tur till Fraser Island. Vi fick bekräftat att den var aktuell trots regnet. Sen kom cyklonen och turen ställdes in och vi satt fast i Hervey Bay. Vi bodde i alla fall på det mysigaste hostelet jag varit på så vi bestämde för att försöka göra det bästa av situationen. Vi lagade en lyxig tapasmiddag och njöt av vin som vi köpte med oss från Hunter Valley medan vi lyssnade på nyheterna och läste på om cykloner. På morgonen kontaktade vi poliskontoret och eftersom vädret hade klarnat upp bestämde vi oss för att i sista minuten köra till Brisbane innan översvämningarna började. I Brisbane fick vi bo hos Sannas rumskompis familj som tog emot oss med öppna armar. Vi blev så väl omhändertagna så det kändes som vår egen familj. Lyxen att få sova i en egen säng och komma fram till lagad middag går knappt att beskriva med ord efter två veckor i en varm, trång liten bil. Regnet öste och vi myste inomhus i väntan på bättre tider, och bättre tider kom när vi på söndagen vaknade upp till solsken. 
 

Hervey Bay

0 Läs mer >>
I Noosa njöt vi av sol, bad och promenad i nationalpark. En fantastisk liten stad med vacker natur och avslappnad miljö. 
 
 

Noosa

2 Läs mer >>
Efter en heldag på Gold Coast så åkte vi ut till en campingplats i skogen en bit utanför. En av campingästerna kom fram och frågade vad vi hade planerat att göra i området. Vi hade egentligen bara tänkt att sova där och sedan åka vidare men han insisterade på att vi skulle åka upp till O'Reilly's Platform i Lamington National Park. Vi följde hans råd och det var vi väldigt glada för. I Nationalparken fanns det en vandringsled som hette Tree Top Walk som vi hade rekommenderats att gå. Det var byggt så att man kunde klättra upp i toppen av ett träd och ha utsikt över hela regnskogen, precis som om man vore en fågel. Det var fantastiskt fint! Sen gick vi runt i en liten trädgård de hade planterat innan vi besökte papegojor med blandad förtjusning. Jag och Erling var helnöjda så fort fåglarna satte oss på våra armar medan Oda och Sanna helst ville att de skulle hålla sig borta. På den slingriga, vackra bergsvägen ned stannade vi på en utsiktsplats innan vi körde raka vägen till nästa campingplats utanför Noosa.
 

O'Reilly's Rainforest

2 Läs mer >>
Efter Byron Bay fortsatte vi uppåt till Gold Coast som även kallas Australiens Miami. Det var en häftig stad men eftersom parkeringsplats var omöjlig att hitta och Surfers Paradise var packat med turister cruisade vi genom stan och upplevde den genom bilrutan, det räckte. Sen åkte vi till den vackra stranden Currumbin och hyrde surfbrädor. Mycket av kunskaperna från Surf Camp var borta men jag klarade i alla fall att stå upp. Ni behöver inte oroa er för hajar eftersom jag inte surfar längre ut än de australienska surf-bebisarna, som är tio gånger bättre än mig...
 

Gold Coast

0 Läs mer >>
Alla pratar om Byron och så till slut fick vi också uppleva hippies, strandliv och mysiga barer i den lilla strandstaden. Det blev dock som en chock att komma från det stilla campinglivet till en feststad och efter några dagar kände vi oss alla redo att återvända till naturen. Men innan vi åkte vidare hann vi njuta av de fantastiska stränderna, gå den vackra kustpromenaden upp till fyrtornet och dansa loss på nattklubbarna. De flesta av bilderna är från promenaden som avslutades med en så kallad After Walk som vi icke-jobbande människor kallar en AW.
 

Byron Bay

2 Läs mer >>
Bundjalung National Park är en av mina favoritplatser som vi hittills har campat på. Vi bodde på Black Rocks Camping som har fått sitt namn efter de svartfärgade klipporna som även kallas Coffee Rocks. Det kändes därför lämpligt att börja med att dricka en kopp kaffe på klipporna och njuta av den fantastiska utsikten. Att bada hoppade vi över eftersom det var haj-varning och ibland är det bäst att ta det säkra före det osäkra. Efter en kopp kaffe och bokläsning busade jag runt med Sanna på stranden innan det var dags för middag. Vi drack vin, åt gourmetburgare och njöt av brasan som Erling tände. Det finns inget mysigare än en brasa på en campingplats. Efter middagen spelade vi galenpanna och jag var jättedålig, men som mamma alltid sa, någon måste ju förlora också. 
 

Bundjalung

2 Läs mer >>
Efter Cresent Head så bestämde vi oss för att stanna en natt någonstans på vägen till vårt nästa mål, Bundjalung National Park, frågan var bara vart. Vi letade bland recensioner på campingplatser i närheten och hittade en som alla skrev var fantastisk men ingen skrev varför den var fantastisk. Vi bestämde oss för att åka dit och jag har nog aldrig blivit så förvånad. Vi förväntade oss en liten gräsplätt och istället hade vi en gigantisk tävlingsbana för hästar framför oss, och helt för oss själva. Vi parkerade på lite olika platser under kvällen för att utnyttja platsen maximalt, och bara för att vi kunde. Dessutom ingick lyx som dusch med varmvatten och toalett, och allting helt gratis. Vem sa att gräset inte var grönare på andra sidan?
Nana Glen Equestrian ...

3 Läs mer >>
I Cresent Head så campade vi i en nationalpark och sov alldeles intill stranden. Vi kom dit när solen gick ned och lagade som vanligt en festmåltid. Varje dag är en lyxdag för oss med god mat, vin och vacker natur. På morgonen vaknade vi till strålande solsken och njöt  av den 7km långa stranden som vi nästan hade för oss själva. Det blev "yoga", springtur, bokläsning och en lång frukost innan vi reste vidare. Första stoppet blev lunch och bad inne i Cresent Heads lilla centrum. Andra stoppet blev efter lite diskussion turistattraktionen "Big Banana" i Coffs Harbour. Det är helt enkelt en jättestor banan. Det är min favoritfrukt så jag var väldigt nöjd. Sen sa Sanna att banan är ett bär vilket kändes som att få reda på att jorden är rund när man vet att den är platt. Efter googlande och mycket diskussion fick jag inse att hon hade rätt och att jag nu är lite klokare. Cresent Head

3 Läs mer >>
Vår camping vid Seal Rocks låg undangömt i en liten skogsdunge alldeles intill stranden. Vi kom dit ganska sent så vi njöt av en god middag och några glas vin innan det var läggdags. På morgonen startade jag och Oda dagen med en springrunda längs Lighthouse Beach med glittrande vatten som utsikt. När vi kom tillbaka hade Sanna kokat kaffe och gjort frukost och en gigantisk varan klättrade nedför ett träd och bjöd in sig själv till frukost. 
 
Efter frukosten gick vi ned till den sagolika stranden. Seal Rocks har fått sitt namn av att klipporna runtomkring har samma svartgråa färg som sälar. Stranden var nästan tom och vi fick uppleva allt det vackra för oss själva. Just när man inte tror det blir bättre så kom ett delfinstim och gjorde oss sällskap. Det syns litegrann på ena bilden om man tittar noga. Vi fick en uppvisning av en delfin som surfade i en våg, så häftigt! Lunchen åt vid parkerad vid en annan strand i närheten innan det var dags att resa mot Cresent Head. 
 
 

Seal Rocks

4 Läs mer >>
På söndag morgon lämnade vi Hunter Valley och började dagen med Sandboarding i Anna Bay, utanför Port Stephens. Det var svettigt, sanden brändes men ändå så himla roligt. Wiiiiiiiiieeeeee skrek när jag när jag åkte nedför backen och vinden tog tag i håret. Efter en stund kom ett busslass med asiater som ställdes sig längst ned i backen för att ta bilder, då var det inte så lätt att åka ned utan att skada någon. Sanna försökte förklara att det inte var så bra att de stod längst ned i backen men då svarade de att det ju var fint på andra sidan också så vi kunde åka där istället. Vi bestämde att vi kände oss nöjda och tillräckligt sandiga så vi badade av oss sanden i havet och fortsatte sedan vår resa mot Seal Rocks.
 
 

Sandboarding