4 Läs mer >>
Midsommar i Australien är nog den mest 'svenska' midsommar jag någonsin haft, och absolut den roligaste. Vi började redan klockan tio med att binda kransar och göra i ordning inför midsommarlunchen. Vi lyckades få till alla traditionella rätter som köttbullar, fyra sorters sill, gräddfil med gräslök, ägghalvor med kaviar och svenskt knäckebröd. Självklart hade vi också ordnat med snaps, både importerade små flaskor från Sverige och hemmagjort med inköpt kryddblandning. Sanna hade översätt snapsvisorna till engelska så vi sjöng både på svenska och engelska om vartannat under lunchen. 'Finland är Finland' blev garanterat Australiensarnas favorit och sjöngs med största möjliga inlevelse.
 
Efter lunchen så gick iväg till parken i närheten för att dansa och leka lite lekar. Alla barnfamiljer stirrade hänförda på den märkliga skaran som kom vandrande med ett träkors (Det skulle föreställa en midsommarstång). Vi dansade nog mer än vad jag ens gjorde som liten till 'Mors lilla kråka', 'Små grodorna', 'Vi äro musikanter' och alla andra klassiska visor. Sen blev det säckhoppning och tävlingar mellan lag Herring och lag Potatoes. En kamp som slutligen vann av lag Potatoes. Efter tävlingarna började det skymma och vi gick tillbaka till lägenheten för det viktigaste av allt, FIKA. Jag hade bakat en traditionell jordgubbstårta och andra godsaker som serverades till kaffet. Efter fikat tittade vi på en dansuppvisning och sedan blev det pardans tills det var läggdags, precis så som man vill avsluta en helt fantastisk dag. Jag tror vi lyckades övertyga varenda Australiensare om att Sverige är ett land med världens bästa traditioner. 
 

Midsommar

2 Läs mer >>
I söndags tog jag en paus från pluggandet och åkte till Royal National Park, som ligger en timme utanför Sydney, tillsammans med Matt. Vi utforskade Burning Palms Beach och lyckades efter mycket klättrande och letande ta oss till Figure 8 Pool som var helt otroligt vackert. Det är naturliga bergs- formationer som har bildat små havsbassänger som ser ut som åttor. Det var en liten undervattensvärld i varje grop så vi gick länge runt och tittade in i dem. Egentligen kan man bada i dem också men jag är ju lite av en badkruka. Matt tog ett dopp i havet istället. Sen trampade jag i kvicksand så jag fick tillslut ändå bada ben och skor.. 
 
Efter allt äventyrande åkte vi till Matts mormor i Wollongong och blev bortskämda med massa kakor och kaffe. Det kändes välförtjänt!
 

Royal National Park

0 Läs mer >>
I onsdags tog vi en paus från tentaplugget och bockade av några saker från vår måste-göra-innan-vi-lämnar-Sydney-lista. Vi började med vin och småplock på Sweethearts rooftop som vi tänkt gå till så många gånger, och nu äntligen fick vi till det. Det var verkligen en supermysig rooftop och alla våra förväntingar infriades. Efter Sweethearts gick vi till nyöppnade Hello Sailor på Oxford street som också var en fullpoängare. Mysig bar med seglartema fullt ut, det fanns till och med en båt man kunde sitta i. En jättefin kväll med världens bästa tjejer!
 





My Sweethearts

2 Läs mer >>
I helgen åkte jag och Matt och hälsade på hans farmor i Condobolin. Hon höll en fest för mig (?!) och hade bjudit in alla vänner i hela byn. Medelåldern låg runt 80 år och det var riktigt bra drag med flera glas bubbel och läggdags klockan åtta. 
 
På väg till Condobolin stannade vi en stund i Blue Mountains. Vi drack en kopp kaffe i Leura och och gick en liten tur vid utsiktspunkten "Govetts Leap". Det är så otroligt vackert uppe bland bergen och vi fångade precis solnedgången som färgade hela himlen rosa. 
 

Blue Mountains

1 Läs mer >>
Silent disco, botaniska trädgården, lyxfrukost och fotoutställning på stadsbiblioteket är några av sakerna jag gjorde förra helgen. 










Weekend Snapshots