Midsommar

Midsommar i Australien är nog den mest 'svenska' midsommar jag någonsin haft, och absolut den roligaste. Vi började redan klockan tio med att binda kransar och göra i ordning inför midsommarlunchen. Vi lyckades få till alla traditionella rätter som köttbullar, fyra sorters sill, gräddfil med gräslök, ägghalvor med kaviar och svenskt knäckebröd. Självklart hade vi också ordnat med snaps, både importerade små flaskor från Sverige och hemmagjort med inköpt kryddblandning. Sanna hade översätt snapsvisorna till engelska så vi sjöng både på svenska och engelska om vartannat under lunchen. 'Finland är Finland' blev garanterat Australiensarnas favorit och sjöngs med största möjliga inlevelse.
 
Efter lunchen så gick iväg till parken i närheten för att dansa och leka lite lekar. Alla barnfamiljer stirrade hänförda på den märkliga skaran som kom vandrande med ett träkors (Det skulle föreställa en midsommarstång). Vi dansade nog mer än vad jag ens gjorde som liten till 'Mors lilla kråka', 'Små grodorna', 'Vi äro musikanter' och alla andra klassiska visor. Sen blev det säckhoppning och tävlingar mellan lag Herring och lag Potatoes. En kamp som slutligen vann av lag Potatoes. Efter tävlingarna började det skymma och vi gick tillbaka till lägenheten för det viktigaste av allt, FIKA. Jag hade bakat en traditionell jordgubbstårta och andra godsaker som serverades till kaffet. Efter fikat tittade vi på en dansuppvisning och sedan blev det pardans tills det var läggdags, precis så som man vill avsluta en helt fantastisk dag. Jag tror vi lyckades övertyga varenda Australiensare om att Sverige är ett land med världens bästa traditioner. 
 

Kommentarer:

1 Antonia:

skriven

Hahaha, det ser så roligt ut!!! Och ni är alla så fina!

2 Pappa:

skriven

Ja, de största patrioterna hittar man alltid i exilen. Ett helt fantastiskt genomförande där emellertid majstången inte riktigt levde upp till den i övrigt mycket höga nivån. Vilka kransar och vilken tårta!

3 Henrietta :

skriven

Underbart!! Nästa år får Matt se hur det funkar på riktigt 😉

4 mamma:

skriven

hahaa roligt att vara med er via bilderna!!!

Kommentera här: