2 Läs mer >>
 

Moreton Island

2 Läs mer >>
I lördags åkte jag till Brisbane för att hälsa på Nicky över helgen. Det var så fantastiskt fint att ses igen, och Brisbane visade sig från sin bästa sida med sol och värme. På lördagen cyklade vi runt i stan och Nicky introducerade mig för superbäret Açai. Det smakade som en blandning av blåbär och svarta vinbär och serverades i en skål med granola, frukt, chia och annat gottigt. Jag blev helt frälst. På kvällen gick vi ut och åt middag på en jättemysig pizza-restaurang och sen besökte en komedi-festival. Kvällen avslutades med mycket skratt, hehe. På söndagen gick vi upp tidigt för att ta en färja ut till ön Moreton Island där vi snorklade bland koraller och skeppsvrak men där tog vi så mycket fina bilder så de får ett helt eget inlägg. 
 
 

Brisbane Weekend

0 Läs mer >>
Vilken fantastisk helg jag har haft. I lördags var vi och såg en utställning med Grayson Perry på the Museum of Contemporary Art som var helt fantastisk, helt klart en ny favorit. Det var allt från krukor till tavlor och gigantiska vävnader. Efteråt besökte vi pop-up baren intill som var en ginträdgård med fina drinkar. Lördagslyxen fortsatte med att Matt bjöd ut mig på en fantastisk restaurang med grekisk mat, The Apollo. Maten var så god så det var värt 1,5 timmes väntan. Jag skulle kunna skriva hur långt som helst om allt gott vi åt men jag vill inte läska er allt för mycket. Det räcker kanske med att nämna stekt Saganiki-ost som bara smälte i munnen och helstekt lamm... och fantastiska oliver. Börjar nästan dreggla själv nu när jag tänker på det, så gott var det!
 

Weekend Snapshots

1 Läs mer >>
I onsdags upptäckte jag min nya favoritplats att gå till för att sola och bada. Undangömt i Double Bay ligger Redleaf Pool som en liten oas där det är precis lagom mycket människor och gott om plats för att simma. 
 

Redleaf Pool

1 Läs mer >>
Igår hade jag en ledig dag och passade på att göra ingenting. Jag var så trött efter flera tidiga morgnar på jobbet så jag läste lite bok, sov lite och gick på yoga. På kvällen åkte jag in till mitt gamla universitet, UNSW, för att möta upp några från mitt jobb för att titta på en teater som Reanne som också jobbar på 22 grams uppträder i. Jag fick vänta 40 min på en buss eftersom alla bussar var för fulla och bara åkte förbi, irritationen över fulla bussar i Sydney går inte att beskriva men den som upplevt det vet hur det känns... 
 
Jag fick tillslut åka med en överfull buss och hann precis sätta mig innan första scenen började. Teatern hette Love and Information och handlar om de där dagliga små samtalen man hör glimtar av på bussen, i kön till nattklubben, i parken eller på en yogaklass. Teatersalen var liten och intim så man satt i en fyrkant runt scenen och kunde verkligen leva sig in i skådespelet. En väldigt fin avslutning på min lediga onsdag. 
 
 

Love and Information

1 Läs mer >>
Det känns som att dagarna bara flyger iväg och jag vet inte vart tiden tar vägen. Hursomhelst så hade vi en jättebra helg. Vi tog det mest lugnt förutom födelsedagsfirande för en vän till Matt i fredags. I lördags jobbade vi båda två på dagen så vi bestämde oss för en lugn hemmakväll med egenbakad pizza och rödvin. Så lugnt blev det kanske inte när kökshandduken fattade eld och ugnen krånglade men vi fick tillslut vår pizza, lite platt och hård men god ändå. På söndagen hängde vi på Wylies Bath i Coogee hela dagen. Det är en jättefin havspool där man kan simma, sola och slippa undan helgträngseln på stranden. 
 
 

Wylies Bath

1 Läs mer >>
Tio minuter ifrån där jag bor ligger Centennial Parklands som är vad jag kallar Sydneys motsvarighet till New Yorks Central Park. Den är såklart mycket mindre men det är samma känsla med vacker natur och mycket att titta på. I går när jag sprang en runda i parken hann jag se två bröllop och en solnedgång. Så otroligt vackert. 
 

Centennial Parklands

3 Läs mer >>
Igår var jag på underbara Coogee Beach, mitt gamla hem. Jag och Sofie bodde ju precis vid stranden och alla andra utbytesstudenter runtomkring. Som jag har saknat vår strand. Jag försöker liksom sola några timmar varje dag, men inte så länge för då bränner jag mig bara. Matt var helt chockad över att jag bara var på stranden i 2h med solkräm 30spf och ändå kom hem lite brunare. "Only two hours, really?!" "And you had sunblock?!". Jag tror inte han vet hur mycket strategi som ligger bakom den perfekta solbrännan.... 
 
Ikväll ska vi ut och äta middag med Sarah. Det ska bli så himla roligt att träffa henne igen! 

 

Coogee Beach

3 Läs mer >>
Igår genomförde jag min första jobbdag och det var riktigt härligt att vara tillbaka på 22 grams med alla fina kollegor, fantastiskt kaffe och gudomlig mat. Jag slutade redan klockan två så efter jobbet mötte jag upp Tess som flyttat till Sydney för att läsa sin master. Det var så härligt att ses igen! Jag föreslog direkt att vi skulle åka till stranden, ingen tid får gå förlorad när man är så blek så att människor vänder sig om och stirrar efter mig. Nej, jag är inget spöke vill jag ropa. Istället så biter jag ihop, går ned till stranden och försöker göra något åt saken. Skämt åsido, jag njuter av detta underbara väder och hoppas sommarvärmen håller i sig så länge som möjligt!
 
Notera andra bilden, hur blek jag är jämfört med Tess. Detta är efter tio lager instagramfilter... 
 
 

Bondi Beach