1 Läs mer >>
Jag har länge velat göra en utflykt till Manly och gå längst vattnet till Spit bridge och sen tillbaka, en promenad på ungefär 20km. Förra veckan så tog jag tag i saken och hade en helt fantastisk dag. Solen strålade och det var nästan sommarvärme. Jag packade med min egen lunch och tog pauser där utsikten var som allra bäst och riktigt njöt av naturen och mitt eget sällskap. Det var en så härlig känsla när jag äntligen nådde Spit bridge, men en ännu härligare känsla när jag mör i benen var tillbaka i Manly. Jag firade med en varm choklad som jag drack på färjan tillbaka, med solnedgången som utsikt. 
 

Manly to Spit Bridge ...

1 Läs mer >>
Den sista dagen i Margret River åkte vi på utflykt till Sugarloaf Rock och ett fyrntorn innan det var dags att packa ihop och åka in till Perth. Helgen i Perth var ett fantastiskt avslut på min semester med ännu mera god mat, promenader och bandet Rüfus som uppträdde i en storslagen amfiteater utomhus. 
 

WA- Margret River III

1 Läs mer >>
Jag har nog aldrig sett så många otroligt vackra stränder på så få dagar som när vi var i Margret River. Stranden på bilderna nedan är nog min absoluta favorit och vi hamnade där av en slump när vi letade efter ett vattenfall. Det slutade med att stranden blev en större höjdpunkt än vattenfallet eftersom det hade varit en period med torka och vattenfallet mest liknande en liten vattenkran.
 
 
En av de sista dagarna åkte vi på en utflykt till Boranup Karri Forest som är en skog med eucalyptusträd av sorten Karri. Just karriträden är typiska för det här området i Australien och jag tror inte att de växer någon annanstans. Det är svårt att beskriva men träden blir upp till 90m höga så det var en väldigt mäktig känsla i skogen och så vackert när solen lyste igenom alla trädkronor på den röda sanden. 
 
 

WA- Margret River II

1 Läs mer >>
Det var alldeles för längesedan jag uppdaterade min blogg. Det har varit fullt upp med jobb och roligheter så har helt enkelt inte hunnit, men nu är det tillbaka till mindre jobb och mer tid för livsnjutande och bloggande. I slutet av april åkte jag till Perth och hälsade på Tess och hade en helt fantastisk semester fylld med yoga, natur, fantastiskt vin och underbara måltider. Vi åkte iväg på en roadtrip ned till södra delen av västra Australien som kallas Margret River och är ett stort vindistrikt. Vi fick låna en familjeväns semestervilla vid stranden i Yallingup. Ett helt lyxigt hus precis vid stranden för oss själva. Det var verkligen drömliv. Vi startade varje dag med morgonyoga framför havsutsikt och sedan åkte vi iväg på en utflykt och upptäckte nya stränder, vingårdar och smakupplevelser. Jag blev helt kär i hela området, så mycket vackert att se och smaka. Allt från det bästa vinet jag druckit till chokladfabriker och mysiga restauranger. Att få uppleva allt detta med en av sina bästa vänner som jag saknat så mycket, ja ni förstår nog själva precis hur bra jag hade det. 
 
Den första utflykten blev en promenad längs en del av "Cape to Cape track" till Canal Rocks. Stormigt och vackert. Efteråt åkte vi till en av Tess favoritvingårdar för vinprovning och den bästa glutenfria pizzan jag och Tess någonsing ätit. Det tog några dagar innan vi slutade prata om hur god den pizzan var. När vi lämnade vingården så möttes vi av en dubbel regnbåge över hela himlen och känslan av lycka var total.  
 

WA- Margret River I